Slow Food Asker og Bærum vil fremme gode matopplevelser i vårt område og samarbeide med likesinnede. På denne bloggen vil det komme oppdatert informasjon om våre aktivteter, aktivteter nasjonalt og internasjonalt. Se vår nettside: www.slowfoodabc.org for faktainformasjon om Slow Food Asker og Bærum

50 norske smaker du bør ha spist før du dør

Med inspirasjon fra avisens Politikens undersøkelse på nordisk nivå. 50 nordiske retter, du skal smake, før du dør var tittelen og det gjaldt 50 retter eller fødevarer fra Norden, du som dannet madmenneske skal have smagt. Norsk mat var stemoderlig behandlet, med kun få smaker representert.

Her er 50 spontane forslag der sikkert mange glemt. Kom gjerne med flere forslag.

1. Bacalao fra Kristiansund
2. Jordbær
3. Molte
4. Moreller
5. Hvalbiff
6. Fårikål
7. Rakfisk
8. Villsau
9. Gammelost
10. Pultost
11. Kjøttkaker
12. Ball
13. Rømmegrøt
14. Brunost
15. Smalahove
16. Pinnekjøtt
17. Ribbe
18. Kokt torsk
19. Fiskesuppe
20. spekesild
21. Røkt makrell
22. Boknafisk
23. Setersmør
24. Seterrømme
25. Ekte flatbrød
26. Stekt fjellørret
27. Stekt makrell
28. Norske epler
29. Sider frå Hardanger
30. Akevitt
31. Røykesild fra Sunnmøre
32. Tørrfisk
33. Hjemmelaget fiskegrateng
34. Flesk og duppe
35. Reinskav på samisk vis
36. Torskektunger
37. Lompe
38. Vafler
39. Hakkasteik fra Hardager
40. Sodd fra Trøndelag
41. Brennsnut fra Møre
42. Lapskaus
43. Sylte
44. Prim
45. Lefsklining
46. Lammestek
47. Elg
48. Mølsgrøt
49. Bidos
50. Mølje

Vist 1694 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Ikke røkelaks? Gjerne fra Svanøy…
Villfiskens varianter over temaet røkt ørret er heller ikke å forakte. Og røkt ål…

Og det finnes jo mange andre måter å servere rein på enn som skav. Og hjort, rype og div. annet vilt.

Også vil jeg slå et slag for gravet fisk og kjøtt. Det er den enkleste ting av verden å lage selv, bare man har gode råvarer. Krever ikke noe spesialutstyr, slik røking gjør.

Og nå som høsten snart er over oss: Sopp.

Glem for all del ikke Smakens Ark som er en oversikt over produkter du bør ha smakt før DE dør, eller aller helst spise så ofte at vi sammen bidrar til at de IKKE dør ut eller forsvinner! Les mer her: http://bit.ly/nhpkei

Annonse

Nye bilder